Οι λεκτικοί ακκισμοί, οι αβροί βαυκαλισμοί και οι φιλήδονοι σταφταλισμοί είναι τα χόμμπυ του ελεύθερου χρόνου με τα οποία συμπληρώσαμε το Βιογραφικό μας ως Λαός και ως Έθνος, εκεί στο κουτάκι Χόμπυ- Ενδιαφέροντα – Λοιπές ΕλληνΟρθόδοξες Δεξιότητες. ( Λοιπές έχεις εσύ και της πλύστρας σου το μπουγαδοκόφοινο, Εγουώ έχω  απλά Συγκλονιστικές Αμφιδεξιότητες) Και συγκεκριμένα στο Βιογραφικό για την πρόσληψή μας στην  Μεγάλη των  Εκδιωχθέντων Λούσων Σχολή. Οι οδηγίες χρήσης κατά την γέννησή μας έγραφαν «Οδηγίες( αλμοντοβαρικής) Κρίσης», πλένεται σε 80o C προθύρων , στην κατηγορία χρωματιστά λευκά από κόκκινα καλτσόβρακα.

Αυτό ήταν ένα άσχετο ίντρο σαν αυτά που σκαρφιζόταν ο Έκο στα μεγαλεπίβολα σημειώματα «Πώς να διαψεύσευτε μία διάψευση και άλλες οδηγίες χρήσεως». Ο σκοπός του αποδεικτικού μας πονήματος είναι η ταύτιση της σημερινής κοινωνο-οικονομικής καταστάσεως της πατρίδας μας με την εποχή που στις Βερσαλλίες βασίλευε ο Βασιλιάς Ήλιος, ο Λουδοβίκος 14ος ή αλλιώς ο “L’etat caist moi” . Έχουμε και λέμε λοιπόν: 1680 και κάτι:

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ Νο. 1: Η ζωή στο πιο πολυτελές βασιλικό ανάκτορο της Ευρώπης ήταν για τους Γάλλους βασιλιάδες μαζί με ολόκληρη την βασιλική οικογένεια και τους υπόλοιπους ευγενείς πολύ άνετη. Αντίστοιχα η ζωή στο Μαξίμου και στις πέριξ αυλές εντός και εκτός συνόρων, γιατί ο Έλλην Λουί IV έχει διορισμένους πολλούς εισηγμένους συμβούλους (της αγγλοαξονικής επικρατείας) είναι εξοργιστικά άνετη, όταν ο λαός εκτός Ανακτόρων διαβιεί με το εξοργιστικό ποσό των 600- 1100 ευρώ. Ο Βασιλεύς Γ.Α.Π Ο 3ος εξαγγέλει τις ανακοινώσεις του από Στρασβούργα, Καστελλόριζα, Ουάσινγκτον D.C., Παρίσια, Λόντρες, Ζυρίχες και λοιπούς βορειοευρωπαϊκούς προορισμούς που του θυμίζουν τη Σουηδέζα μάνα του και γι΄αυτό τους αγαπά, και σκερδίζει bonus miles της Ολυμπιακής και των λοιπών αεροπορικών εταιρειών που κάποια μέρα θα τις εξαγοράσει με τους δισεκατομύρρια πόντους τους.( Να υποθέσουμε ότι αυτό το παιδικό τραύμα οφείλεται σε μεταλλικό δυσκίνητο αλογάκι – καρουσέλ στερεωμένο στο ποδόγυρο της μάνας του με λόγκο για να μην απομακρύναται ποτέ απ΄το βρακί της ; και εξ ου και η επιθυμία του για τα συνεχή ταξίδια- απογαλακτισμός)

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ Νο 2: Το πρωινό ξύπνημα του βασιλιά: Στη λουδοβίκεια Γαλλία αποκαλείται “lever” δηλαδή «Η Έγερση» .Περιελάμβανε πολλούς περιττούς ακριβοπληρωμένους ανίκανους με επίφαση σπουδαιοφανών τίτλων όπως , τους 2 αρχιθαλαμηπόλους, τον ιατρό( οκ, ο μόνος χρήσιμος), τον Θαλαμηπόλο των Μανικιών (ναι, αυτόν που του φορούσε τα μανίκια), τον Υπηρέτη Θέρμανσης του Βασιλικού Ενδύματος( θεωρούνταν ύψιστη τιμή) και τον «Φύλακα του Βασιλικού Κολάρου», έναν Ανώτατο Αξιωματούχο που μετέφερε στο Βασιλιά εντός ασημένιου δίσκου το κεντημένο πανωφόρι του Αυτοκράτορα με τον δαντελένιο γιακά. Ανάλογα υπήρχαν οι Αξιωματούχοι του Ατλαζένιου Χιτώνιου, της Γαλάζια Ζώνης, των Μεταξωτών Καλτσών, της Ρομπ ντε Σαμπρ, των Βοστρυχωτών Περουκών και ούτω καθεξής. Αν και οι δικοί μας αξιωματούχοι (20 νέοι διορισμένοι μυστικοσύμβουλοι που κοστίζουν μόνο 642.570 ευρώ) είναι φυσικά κατώτεροι των Βερσαλλιανών περιστάσεων, παρακολουθείστε ομοιότητες: Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην «Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος» και Διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, δηλαδή Ανώτατος Αξιωματούχος Ξυσίματος Εθνικής Παλλιγγενεσίας Ρίτσαρντ Πάρκερ, λέκτορα Δημόσιας Πολιτικής, στη Σχόλη Διακυβέρνησης του Χάρβαρντ, δηλαδή Αρχιθαλαμηπόλος Αμερικανουποταγής με Στρατηγικές Επικύψεις που δεν προκαλούν Σουηδικό Λουμπάγκο Ρότζερ Ουίλκινς, γγ της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, που μεταφράζεται Σύμβουλος Οτινανισμού Ομογενών Καγκουρώ Αυστραλίας * Λιφ Παγκρότσκι, βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου της Σουηδίας, δηλαδή Ιππότης Φρουδικού Τάγματος Μαμάς Πατρίδας * Τζεφ Μάλγκαν τέως επικεφαλή Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού., το οποίο μεθερμηνευόμενον σημαίνει Φύλακας Νατοικών Προικοσυμφώνων

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ Νο 3:Η τακτική ανάποδου Μερκαντιλλισμού απο το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών Ο Βασιλιάς Ήλιος ανέθεσε την διαχείριση των οικονομικών στον Κολμπέρ, τον ανώτερο υπουργό του, ο οποίος Κολμπέρ ήταν οπαδός τού μερκαντιλισμού και άσκησε μονοπώλιο. Δεν επέτρεπε τα προϊόντα από το εξωτερικό να εισέλθουν στις γαλλικές αγορές, ενώ ταυτοχρόνως εξασφάλισε διαθέσιμες αγορές για την πώληση γαλλικών προϊόντων στις αποικίες, δηλαδή στον Καναδά, στην Ινδονησία και στην Αφρική. Η πολιτική του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών είναι η ίδια απ΄την ανάποδη: θα ήθελε να εισάγει προιόντα απ΄τις ξένες αγορές, αλλά κανείς πλέον δεν τις στέλνει, γιατί ο φτωχός λαός δεν έχει μία για τα προιόντα του. Έτσι η σοφή διακυβέρνηση Γ.Α.Π του Πασοκικού Ήλιου του 3ου ομοιάζει της διαχείρησης Κολμπέρ, έστω και από σπόντα όπως διατείνονται οι κακόπιστοι και ποτέ εμείς.

 ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ Νο 4: Ο ΓΑΠ Κώδικας Τον Μάρτιο του 1685, ο Λουδοβίκος έθεσε σε ισχύ τον Μαύρο Κώδικα, δηλαδή την απόλυτη χρήση των σκλάβων για οποιεσδήποτε δουλειές. Πριν τον Μαύρο Κώδικα, οι σκλάβοι θεωρούνταν κινητά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα μια καρέκλα, ενώ με τον Κώδικα τους δίνεται το περιορισμένο όμως δικαίωμα κάποιας ιδιοκτησίας, περιορισμένο αλλά υπαρκτό, το δικαίωμα σωστής μεταχείρισης από τους αφέντες τους και πολύ λίγα ακόμη δικαιώματα. Ο Γ.Α.Π ο 3ος θεωρεί πολύ πρωτοποριακά ομολογουμένως όλους τους μισθωτούς σκλάβους – φτηνά προσδεδεμένα σε καρέκλες αντικείμενα και γι΄αυτό φροντίζει να τα αποδεσμεύει απ΄τις καρέκλες που και εγγύηση έχουν και περισσότερα χρόνια ζωής και κυρίως δεν πεινάνε και δε ζητάνε αύξηση! Ο ΓΑΠ κώδικας , αλλιώς Κώδικας της Άδειας Καρέκλας, πιστεύει στη δύναμη της ύλης και στην αιώνια ανεξάρτητη από άνθρώπους δυναμική της.

ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ Νο 6: Ο ΗΛΙΟΣ: Έμβλημα Λουδοβίκου 14ου και Γ.Α.Π του 3ου Ο Λουδοβίκος επέλεξε για έμβλημα του τον ήλιο. Ο ήλιος είναι το άστρο που δίνει ζωή, είναι το σύμβολο της τάξης. Βασίλευε ως ήλιος στην γαλλική βασιλική αυλή, στους ευγενείς και στην Γαλλία. Μάλιστα σε μια γιορτή των Βερσαλλιών ο Λουδοβίκος μεταμφιέστηκε σε ήλιο. Ο ΓΑΠ ο 3ος συνεχίζει με τον Πράσινο Ήλιο. Τι άλλο αποδεικτικό θέλετε; Α, και παρεμπιπτόντως δέλει δουλειά πολύ. . .

Advertisements